KELEBIHAN & KEISTIMEWAAN PERIUK AJAIB:
- Pilihan Tekanan Tinggi & Rendah. @ Hi-pressure, Low-pressure
- Pelbagai fungsi – Masak Perlahan, Mengukus, Menumis. @ Slow Cooker,
Steam, Stir-fry
- Memanas semula dan memastikan makanan sentiasa hangat. @Reheat
- Pelewat Masa sehingga 8 jam. @ Delay Timer
- Periuk tidak melekat 8L. @ Non-stick Saiz periuk bahagian dalam
- Diameter : 26.2cm - Height : 17.5cm – boleh masak 16 cawan beras
Kegunaan & kelebihannya:
- Boleh membuat Pop-corn
- Masak kek kukus
- Masak Dodol & Halwa Maskat
- Buat sendiri Sardin
- Rebus daging, tulang & ekor dalam masa yang singkat
- Masak@goreng Bihun dlm masa yg singkat (takperlu tos bihun , masuk je dalam periuk)
- Masak Nasi biasa & nasi beriani dalam masa 7 minit ( tak termasuk masa prepare – masuk tak perlu dimasak masukkan beras terus)
- memasak sup tulang @ sup ekor, cuma memakan masa lebih kurang 40 minit sahaja
- Untuk merebus telur dlm 30biji, kita cuma memerlukan 2 minit shj
Nanti saya rivew bila dah guna, sekarang sedang sibuk tanda kertas periksa PT3.
No comments:
Post a Comment