Tuesday, December 31, 2013

Juice extractor hunting

Wishlist 2014 

Sekarang nak cari juice extractor pulak. Sejak start mengandung ni terasa makan tak seimbang la pulak. Walaupun suka makan sayur, tapi dah jemu la nak makan sayur hari-hari. Jadi nak tambah keseimbangan dengan makan buah la pulak.

Tambahan pula, Nurin pon suka makan jus buah-buahan kalau kat kedai makan. Dari beli jus yang mahal tu, baik buat sendiri kan. Tapi, masih mempertimbangkan nak beli juicer apa. Sekarang yang berkenan di hati adalah dua jenis ni.


          RM193.00

           RM206.00

okey, nanti I update yer jika dah beli juicer.

Request free sample - senarai webpage link sample free

Dulu waktu Nurin setahun, sibuk juga cari sample susu free. nak try dulu kononnya. banyak sample yang dapat time tu, tapi last last Nurin nak breastfeed gak sampai la sekarang.Yang bestnya dapat sample lampin pakai buang.. eheh jimat mama..

Ni bila dah mengandung balik dan boring masa cuti sekolah ni, mula balik hobi cari sample. Menyesal pulak dulu tak compile list laman web sample free. jadi belajar dari pengalaman. Masalah pulak sebab kebanyakkan dulu saya pernah apply, jadi tak asyik dok kena reset password ngan id.. apapun berbaloi.. kebanyakkan kalau sample susu n pampers ni kena daftar jadi ahli kelab. ada yang telefon kita.

just klik pada jenama tu ya.

sample susu ibu mengandung / susu anak

1. anmum 
     banyak kali dapat sample susu dulu. sampai bagi kat kawan.
2. dumex
    kalau nak join club dia kena jawab beberapa soalan yang dihantar melalui email.
    susu enfamaA+ / sustagen, enfagrowA+
    yang bestnya boleh minta susu ibu n susu anak juga
5. s-26  
    s-26 mama / s-26 progress gold
6. similac  
    similac / isomil / similac mom / pediasure
7. karihome
   susu tepung kambing
8. sustagen
    ada dua utk 1+ dan 3 +
9. dutchlady
    kena join club, then boleh minta sample untuk setiap naka yang didaftarkan.
10.. abottnutrition
     similac/ pediasure
11. nestle nan grow3
12. dugro soy
      200g

susu
1. anlene

Diapers Free Sample

1. Mamypoko 
hanya sekali untuk satu alamat. im done..

LAIN-LAIN

sanitary pads

1.  libress
2. tena (pampers dewasa)
3.  poise
4.  kotex
5.  laurier
6.  sofy
7. intimate

PENJAGAAN DIRI

1. Dove
2. cetaphil (sample dah habis)
3. hadalabo
4. daylong (sample dah habis)
5.  lactacyd (pembersih wanita)
6.  petitefushia (pembersih wanita)
7. shampoo clearmen
8. biore men cleaning wash
9.  comfort ultra 
10.  dewamor (perfume)
11. Selson blue (shampoo anti kelumumur)
12. belvea
      pencuci muka







The Last Day of 2013


When I'm writing this, the clock has shown 10.55pm. Only 65 minutes more to 2014. Reflecting this 2013, I'm very sure that I've a roller coaster of emotions throughout the year, but I think that mould me into what I am now.

I love being a wife. Though we have some disagreement quite a few times, I preserved happy memories and being grateful having a such a wonderful husband and family. I promised not to sulk easily and be more tolerable towards him. Having a second child on the way, make us very excited and bond us more now.

Being a mother such a wonderful journey to me. We to wait for almost 2 and half years before we were granted our first child and endured all the smirks and questions about when we are having a baby. Now I enjoyed spending time with my baby who turned 2 years last 19 Dec, the same day with her Dad. It saved time and money to spend on birthday party too. Isn't it awesome?

I am a teacher. Though I'm quite sad that 4 of my students did't get straight A's in PMR because they got Bs for English. On the bright side, I got 10 students who scored A in English even when they only scraped 4-6 A's only in their PMR. 

Honestly, I am sidetracked. I am currently writing my lesson plans and searching for ideas  in starting my first class tomorrow. So pen off now. 

Welcome 2014, hopefully I will become a better person next year.

Monday, September 9, 2013

Kertas Percubaan Bahasa Inggeris Negeri Kedah 2013

Kertas Percubaan Bahasa Inggeris  Negeri Kedah PMR 2013

Berikut adalah kertas percubaan Bahasa Inggeris bagi negeri Kedah tahun 2013.

English Paper 1

Saturday, March 30, 2013

Pelancaran NILAM PSS al-Jauhar 2013


Resensi buku


 Penyerahan majalah kepada ketua Tingkatan


 Pengetua tandatangan big book



Aktiviti PSS : Pertandingan Sudut Bacaan Kelas

Sempena perasmian NILAM pada bulan Februari, PSS al-jauhar telah menyerahkan bahan bacaan kepada semua kelas.Program ni 2 in 1. Pertandingan sudut bacaan kelas berjalan dan library pun kurang la majalah, jurnal lama tu.. Silalah tatap usaha warga pelajar Keladi ni yer.

Jahitan : Dress




Dress untuk Nurin. Body pakai ThaiSilk. Badan pakai cotton Nagoya. Alahai keras kejung. X nak beli dah. Kalu buat buat craft ok kot.

Beli Benang Borong Murah Gilerr































Gila Benang.. Koleksi benang yang baru dibeli. Bole buat benang jahit tepi or benang jahit.

Jahit Tudung Chiffon Double Layer

 
Percubaan kedua menjahit tudung. Taraa... Mempersembahkan tudung Chiffon Double Layer.

I'm Back

Hopefully I will be dedicated enough to keep updating this blog.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...