Saturday, September 24, 2016

Teka-teki pengetua baru



Hari ni dengar pengetua baru nak datang, orang PPD , perempuan dan pastinya cerewet katanya. Jadi semua orang berkeluh kesah.

Aku yang telah menganaktirikan PSS kerana sibuk menyediakan bahan PSV dan tahun ni melebihkan pelajar PT3 sebab pegang 2 kelas terpaksa kembali ke PSS untuk menyiapkan kerja yang tertangguh. Sunyi sebenarnya bila menjalankan kerja PSS ni, Memang lone ranger abis tahun ni. Sebab tu sejak dari awal tahun aku dah decide nak berhenti jadi GPM.

Tuesday, September 20, 2016

PT3 English Trial Kedah State 2016


Below are the links for my school trial paper. This question was sent from the Majlis Pengetua Negeri Kedah. The cover was not included.




Trial 2016 PT3 English

Answer Scheme


I have prepared sample answers to show to my students. This answer based from the best answer script among my students and I added and make some corrections. These answers are in power point.

Sample note - Question 3j

Sample essay - Question 6

Sample novel - Question 7


Thursday, September 15, 2016

Psv: asas lakaran

Disebabkan macam tahu saja budak 2setia ni kebanyakkannya tidak mempunyai asas melukis, jadi untuk topik lukisan ni dimulakan dengan perkara paling asas iaitu melakar.

Saya print dan laminate bahan how to draw ni dan beri kepada pelajar sebagai contoh. Pelajar dikehendaki melukis gambar latar belakang yang bersesuaian.





posted from Bloggeroid

Ragam nurin dan naufal



Menangis sebab nak ikut tokwan p naik motor.


Tertido bila naik moto.



Masa main superhero


Termenung.. ni tengok tv sebenarnya..



Kakak mengajar adik membaca. Tunduk sebab kena marah.



Menulis


Makan buah mempelam.


Posing sentiasa.


Main hujan.

Diy rak almari kabinet

Salam sejahtera. Cuti raya aidiladha kali ni serentak dengan cuti swkolah, jadi sepankang minggu berada di kampung kecuali pada hari rabu dan khamis kerana suami kerja.

Jadi ada masa 2 hari digunakan untuk melaksanakan projek diy yang terancang sejak sekian lama. Kabinet dapur rumah kami tak ada rak tu. Entah kenapa waktu buat dulu pun tak teringat nak request rak tu, jadi sekrang ruang jadi terhad untuk aimpan barang.

Jadi kita diy sajalah. Beli batang kayu di kedai hardware, balik gergaji ikut saiz yang dikehendaki, bertukang sikit dan siap.. hee..





Kan dan boleh menggunakan ruang dengan semaksimum yang mungkin.

Friday, September 2, 2016

Idea baju hari merdeka/kebangsaan kanak-kanak

Semua gambar ni diambil daripada fb. Ada juga timbul isu tidak hormatkan bendera Malaysia kerana terpaksa dipotong-potong untuk dijadikan baju.












LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...