Monday, June 19, 2017

Analisis Item Bahasa Inggeris Sekolah Menengah Tingkatan 1,2,3


# item analysis for english lower forms pt3

Our principal suddenly ask every teacher to do items analysis in softcopy, so I have came out with this excel spreadsheet. The pink sections which are the total and grade are both automatic. So, you just need to key in white and grey cells only.

At the bottom, the excel auto calculate on how many students that have achieved in every grade.

I hope this items analysis spreadsheet will help you. You can download it from the link below : 

Buat brosur Ihya' Ramadhan


Sempena program Ihya' Ramadhan tahun ini, saya ditugaskan untuk membuat brosur dan dokumentasi majlis. my favourite jobs. 

inilah hasilnya. 2 jam juga habis masa dok kelebek benda ni. huuu


Thursday, April 27, 2017

Buku log aktiviti

Orang lain dah lama ada buku log aktiviti. Dulu masa pegang pss ada juga buku log. Biasanya pihak pentadbir dan staf ada buku log yang merekodkan aktiviti seharian depa.

Ada juga kawan yang buat, sebab nak naik dg. Saya belum terbuka lagi masa awal tu. Tapi sekarang macam seronok pula nak buat. Lagipon pengetua sendiri pon kata cuma letak gambar n caption sikit. Tak perlu tulis detail sangat. (Sebab dia pon buat macam tu aja).

Jadi berinspirasikan buku log pengetua, saya pon nak buat buku log. Tapi tak mau gambar yang susunan macam biasa.. sebab dah selalu sangat buat dokumentasi, tak mau la format yang sama. Jadi saya try n error la.


Ni masa mula2, lebih macam scrapbook.


Ni hasilnya utk minggu ni. Dah print bru perasaan. Minggu depan boleh letak tarikh bawah minggu tu. Baru cun.. saya puas hati juga dengan format ni.. puji diri.sendiri la.. hee.

Plan saya nak letak dalam fail plastik nipis tu aja. Seminggu sehelai aja.

Sunday, March 19, 2017

Rancangan Pengajaran Tahunan PSV Tingkatan 3 2017

Di sini saya kongsikan RPT PSV saya untuk tahun ini.





Seperti biasa, RPT ialah dokumen yang wajib ada. Tahun ini saya dah upgrade sebab dah tambah gambar apa aktiviti yang saya akan buat. Senang nak refer. Boleh klik di bawah jika nak berminat.

Selain itu, saya juga telah buat ringkasan aktiviti yang disusun mengikut minggu. Malah turut disertakan dengan link youtube atau laman web yang saya rujuk. Saya ni bukanlah guru PSV tulen, saya hanya memenuhi jadual dan sekarang saya sangat suka dengan subjek PSV.

Klik sini jika nak dokumen tersebut. Happy sharing...


KSSM and DSKP English Form 1 New 2017


Just sharing some materials for those who are teaching Form 1



Perbarisan Hari Sukan Sekolah Kami

Cuma nak letak gambar kenangan sempena Hari Kejohanan Balapan dan Padang sekolah kami pada februari yang lepas.

Peruntukan yang diberikan oleh pihak sekolah hanya RM50. (huhu). Tiada pertandingan maskot dan sekolah kami dah lama tiada pertandingan hiasan khemah. Sekadar buat yang termampu untuk menggembirakan diri sendiri dan yang terutamanya murid.





rumah saga yang berwarna merah ni juara perbarisan. Siap kostum dan make up ala joker. Ada kad terup lagi. Ada gimik lepaskan burung juga.






Rumah WIRA - rumah biru. Pakai topeng ala batman, tapi maskotnya ada Wolverine yang berpakaian hitam dan mempunyai kuku taring yang tajam.





Rumah Kuning _ Putra.. tak dapat dipastikan temanya.. 



Rumah Satria - tema tinkerbell. Cam Kermit pon ada.. hee


Friday, March 17, 2017

English Form 1 textbook 2017 in PDF format




I just want to share this wonderful sharing. It is English Form 1 textbook in PDF format!t is great that a teacher have taken initiative to scan the whole book and furthermore share it.

I got this from the Whatsapp group. I hope that we can say a silent thank you to this teacher and hope for his/her good deeds continues to hereafter.

You can click this textbook form 1 and download it from google drive.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...